Odds, återbetalning och vinstchanser på Stryktipset

Här går vi i detalj igenom odds, återbetalning och vinstchanser på Stryktipset. Vill man spela på Stryket så ska man ha klart för sig vilka chanser man har att vinna.

Odds, återbetalning och vinstchanser på Stryktipset

Odds, återbetalning och vinstchanser

Stryktipset handlar om att pricka in rätt resultat på så många av kupongens 13 matcher som möjligt. Det krävs minst 10 rätt för att få någon vinst, ibland mer om omgången är väldigt lätt. Vi som de flesta andra tycker att Stryktipset är ett roligt spel, men är det värt att spela sett till vinstchanserna?

Återbetalning 65%: När du spelar Stryktipset så sätts 65 % av insatserna av till vinster. Resterande 35% är vinst för Svenska spel minus alla kostnader för att anordna spelet givetvis. Vinstpengarna fördelas på fyra vinstgrupper där 13 rätt får 40 % av vinstpotten , 12 rätt får 15 %, 11 rätt får 12 % 10 rätt får 25 % av vinsterna. Utöver detta avsätts 8 % till Garantifonden. Den sistnämnda fonden ser till att en ensam vinnare alltid får 10 miljoner i vinst på 13 rätt!

Vinstchanser 1 på 607: Om vi pratar enkelrader så är rent statistiskt vinstchansen 1:607. Givetvis varierar detta från vecka till vecka på hur svår omgången är och så vidare. Men i snitt vinner du på en enkelrad ca en gång på 600 försök. Det kan vara värt att ha med i beräkningen när man spelar Stryktipset.

Vilka är då oddsen att man vinner på Stryktipset? Jo, med tanke på att återbetalningen är 65% så har man som spelare ett stort jobb att vara skickligare än andra spelare om man ska bli en vinnare i längden på Stryktipset. Det är väldigt få som har den skickligheten. Och har man den så finns det bättre sätt att tjäna pengar på odds. Hur då?

1X2 odds med 98% återbetalning

Vårt speltips är att den som väljer att spela på enskilda matcher hos ex Unibet så är oddsen upp emot 98% per match. Där krävs inte så mycket skicklighet för att bli en vinnare i längden. Tar man dessutom till knepet att spela hos flera spelbolag och lägga sitt spel där oddset är högst så har man ännu lite bättre förutsättningar.

Genom att välja ca 5 svenska spelbolag från ex Betsmart.se lista så kan man ganska snabbt få odds som Stryktipset aldrig är i närheten av.

Det som fortfarande är roligt med Stryktipset är att man med en liten summa kan vinna stort och där har fortfarande Stryktipset en viss charm!