Fotbolls VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko

Fotbolls VM 2026 spelas i USA, Kanada och Mexiko och här får du veta allt om det kommande världsmästerskapet i fotboll för herrar.

Fotbolls VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko

Fotbolls VM 2026

Fotbolls VM 2026 kommer tills största delen att spelas i USA. Här kommer 60 av totalt 80 matcher att spelas. Det står redan nu klart att VM finalen spelas på Metlife Stadium i New York. VM kommer att spelas på 10 olika arenor runt om i USA men vilka det blir är ännu inte helt spikat.

10 VM matcher kommer att spelas i Mexiko och 10 matcher spelas i Kanada. Även här kommer flera olika arenor att användas.

VM spelas som vanligt i juni och juli, fotbolls VM 2022 i Qatar var ett undantag där VM fick spelas i november och december på grund av värmen i Qatar.

Vinnarodds på VM finns redan nu hos Unibet

48 lag deltar

Helt nytt för VM i fotboll 2026 är att det är hela 48 lag som kommer att delta. Dessa lag kommer att delas in i grupper med tre lag i varje grupp. Där går sedan två av lagen vidare till sextondelsfinal.

Det innebär även att Sveriges landslag har större chans att komma till VM. Europa hr nu 16 platser till VM istället för 13 som det var tidigare. det finns även lite extra chans att komma till VM via Playoff.

Se VM på TV

För den som vill se VM på TV så är det som tidigare mästerskap att TV4 och SVT delar på rättigheterna. Vill man se matcherna via livestream så är det CMore och SVTPlay som gäller.

Det kommer att bli lite konstiga tider för oss i Sverige eftersom det är stor tidsskillnad mellan Sverige och USA. I New York där VM finalen spelas är det 6 timmars skillnad mot Sverige.

Men många minns förra gången VM spelades i USA 1994 då Sverige tog ett fantastiskt VM brons!